Gastouders in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant:

Trea

Profiel:

Mijn naam is Trea en ik ben sinds 1992 getrouwd met Arjen, we zijn de ouders van 3 zoons ( 1994, 1996 en 2000). We wonen in de Gilden in een fijn huis met een grote tuin. In 1997 ben ik als gastouder begonnen in Zeeuws-Vlaanderen en sinds 1999 in Dronten, ik heb dus al heel veel kindjes onder mijn hoede mogen hebben. Na zoveel jaar doe ik dit werk nog steeds met heel veel plezier en liefde.

Ik werk met een vast dagritme waarin volop ruimte is om te spelen, te kleuren, te puzzelen, te zingen, (voor) te lezen enz. Verder is alles in huis aanwezig om jullie kindje goed op te kunnen vangen; bedjes met degelijke matrasjes, en box, beddengoed, slabbetjes, speelgoed in alle soorten en maten. Ook buiten is voldoende speelgoed aanwezig om heerlijk te kunnen spelen. Als we er buiten op uit gaan pakken we de tweeling-buggy.

Voor mij staan de 3 grote R’s (rust, reinheid en regelmaat) voorop, maar ik zal altijd uitgaan van het individuele kind en in samenspraak met de ouders. De liefde en respect voor elkaar en anderen vind ik ook heel belangrijk.

Voor meer informatie en/of een kennismaking kunnen jullie via CGOB de Flevopolder met mij in contact komen.

Voornaam Trea
Plaats Dronten
Postcodegebied 8253
Opvanglocatie Opvang bij gastouder thuis
Leeftijdscategorie 0-4 jaar
Diploma’s Helpende Zorg en Welzijn 2, Kinder-EHBO
Relevante ervaring Gastouder sinds 1997
Huisdieren Nee
Beschikbare dagen Van – Tot
Maandag 07.00 – 18.00
Dinsdag 07.00 – 18.00
Woensdag 07.00 – 18.00
Donderdag 07.00 – 18.00
Vrijdag  –
Zaterdag  –
Zondag  –

 

Anneke

Profiel:

Ik ben Anneke, getrouwd (2003) met Jeroen en moeder van drie kids (2006, 2008 en 2011). We hebben twee poezen die vooral buiten spelen of liggen te slapen. We wonen in Dronten West. Ik ben gastouder omdat ik gek ben op kinderen en het de ideale baan vind in combinatie met mijn eigen kids. Het thuis kunnen werken en een tweede thuis kunnen bieden voor de opvangkids is een bijzonder voorrecht.

Ik werk vanuit christelijke levensovertuiging. Dit uit zich onder andere in het bidden voor het eten, verhaaltjes lezen uit de kinderbijbel en het vieren van de christelijke feestdagen. Iedereen is welkom, ook als je geen christelijke levensovertuiging hebt.
Naast een leuk knutselwerkje (aangepast aan het seizoen of feestdag) zullen we ook af en toe koekjes bakken, kleien of een mooie tekening maken. Daarnaast mogen de kinderen vooral heerlijk kind zijn, spelen, ontdekken en ontspannen.

We gaan elke dag even naar buiten om een frisse neus te halen. Als het weer het toelaat eten we gezellig buiten in de tuin, bouwen we een hut onder de picknicktafel of gaan we picknicken op de grond.

Er wordt op vaste momenten gegeten en gedronken aan de keukentafel (tenzij we buiten gaan picknicken).

Kindjes die slapen kunnen dit in hun ‘eigen’ bedje doen en op hun eigen tijden in een van de rustige kamers boven. De grotere kinderen mogen tussen de middag een filmpje kijken en zo even lekker hun eigen rust moment nemen. Dit is altijd een gezellig momentje, samen op de bank met een dekentje even chillen.

Welke dagen en tijden bied ik opvang? Maandag t/m vrijdag tussen 07.00u en 18.00 uur. Heb je vroeger opvang nodig of juist later? Maak het bespreekbaar, daar komen we samen wel uit.

GastouderOpvang Schitter, afgekort GO Schitter staat voor:
– je bent prachtig gemaakt door de Schepper!
– je mag schitteren voor Hem en door Hem!
– GO is een aktief woord..ga het doen!
– ieder kind is schitterend!

Voornaam Anneke
Plaats Dronten
Postcodegebied 8253
Opvanglocatie Opvang bij gastouder thuis
Leeftijdscategorie 0 – 4 jaar
Diploma’s Verzorgende IG en Kinder-EHBO
Relevante ervaring Gastouder sinds 2007
Huisdieren Ja, 2 poezen
Beschikbare dagen Van – Tot
Maandag 07.00 – 18.00
Dinsdag 07.00 – 18.00
Woensdag 07.00 – 18.00
Donderdag 07.00 – 18.00
Vrijdag 07.00 – 18.00
Zaterdag  –
Zondag  –

Mariska

Profiel:

Ik ben Mariska en ik ben in 1984 geboren. Samen met mijn man en onze 2 dochters (2011 en 2013) woon ik in Dronten-West. Er is nog genoeg ruimte en liefde voor meer kinderen in huis. Door mijn grote liefde voor kinderen en de goede combi met het moederschap ben ik gastouder geworden.

De reden dat ik voor dit gastouderbureau werk is dat ik christen ben en de christelijke normen & waarden ook wil overbrengen op de kinderen. Zo vind ik het belangrijk om respect voor elkaar te hebben en let ik op het taalgebruik. Ook bidden wij voor het eten, lezen wel eens uit de kinderbijbel en draaien bijpassende liedjes. Uiteraard zijn kinderen met verschillende achtergronden en overtuigingen welkom bij ons!

Ons huis beschikt over een speelkamer, waarin een box staat, een tafel met kinderstoelen en voldoende speelgoed. Het allerbelangrijkste aan opvoeding vind ik dat kinderen de ruimte en de tijd moeten hebben om zelf te kunnen spelen. Daarom bied ik verschillende soorten speelgoed aan waarin kinderen hun fantasie kwijt kunnen en zich op verschillende manieren kunnen ontwikkelen.

Daarnaast hebben wij een ruime tuin met tegels om lekker te kunnen rennen en fietsen en een groot grasveld met een glijbaantje, wip en trampoline.

Naast dat kinderen hun energie kwijt moeten, vind ik rust ook erg belangrijk en dat probeer ik te creëren door regelmaat toe te passen in het dagschema. Door een vast dagschema, weten de kinderen waar ze aan toe zijn.

Ik werk met een voorschools educatieprogramma: Kiki. Dit is een knuffelbeer die ons elke maand meeneemt in een nieuw thema. Aan de hand van dit thema maken we 1 à 2 keer per week een knutselwerkje en leren de kinderen spelenderwijs woordjes.

Gezonde voeding vind ik erg belangrijk. Dit betekent dat ik veel variatie aanbreng in de voeding, we eten zo min mogelijk suiker en veel vezels en vitaminen.

Ik vind het ontzettend leuk om dit werk te doen en vind het heerlijk om kleine kinderen aandacht te geven en te helpen op weg naar zelfstandigheid, maar ik kan ook echt genieten van kinderen die hun fantasie gebruiken tijdens het spelen.

Binnenkort komen er weer plekjes vrij voor nieuwe kinderen, dus vraag gerust naar de mogelijkheden. Ook voor andere vragen kunt u contact opnemen met CGOB de Flevopolder. Er is veel mogelijk in overleg.

Misschien tot ziens!

Voornaam Mariska
Plaats Dronten
Postcodegebied 8253
Opvanglocatie Opvang bij gastouder thuis
Leeftijdscategorie 0-4 jaar
Diploma’s Helpende zorg & welzijn, Kinder-EHBO
Relevante ervaring Vanaf 2012 gastouder
Huisdieren Nee
Beschikbare dagen Van – Tot
Maandag
Dinsdag 07.00 – 18.00
Woensdag
Donderdag 07.00 – 18.00
Vrijdag 07.00 – 18.00
Zaterdag  –
Zondag  –

 

Marina

Profiel:

Ik ben creatief, gezellig, geduldig, consequent en vrolijk maar bovenal mama van 3 jonge kinderen (2012, 2014 en 2017). Mijn naam is Marina. Een combinatie van mijn naam en mijn grootste zegen is de naam van mijn gastouderopvang: MaMarina

Van kleins af aan heb ik kleuterjuf willen worden. Begonnen in de gehandicaptenzorg, via kinderopvang en buitenschoolse opvang, ben ik uiteindelijk gastouder geworden. Maar dat kleuterjuf zit er toch een beetje in. Stimuleren, begeleiden en applaudisseren. Prachtig om te helpen ontwikkelen en te zien ontwikkelen. Maar van spelen leert een kind het meest en daarom doen we dat ook heel veel.

Als het even kan zijn we buiten maar ook binnen hebben we heel veel mogelijkheden voor spel en plezier.

 

Ik heb nog een plekje vrij op de dinsdag, donderdag en vrijdag voor een kindje met vaste opvangdagen.

 

Voor meer informatie over mijn gastouderopvang kun je via CGOB de Flevopolder in contact met mij komen; wie weet tot horens!

 

Voornaam Marina
Plaats Dronten
Postcodegebied 8252
Opvanglocatie Opvang bij gastouder thuis
Leeftijdscategorie 0-4 jaar
Diploma’s SPW, Kinder-EHBO
Relevante ervaring Gastouder vanaf 2013
Huisdieren Nee
Beschikbare dagen Van – Tot
Maandag
Dinsdag 07.00 – 18.00
Woensdag
Donderdag 07.00 – 18.00
Vrijdag 07.00 – 18.00
Zaterdag  –
Zondag  –

 

Natanja

Profiel:

Ik ben Natanja, geboren in 1975, getrouw met Henk en samen hebben we 2 kinderen (2014 en 2016).
We wonen sinds november 2018 in Dronten-West.
Ik heb verschillende banen gehad, maar werken en zorgen voor kinderen trekt mij het meeste aan. Daarom heb ik in 2013 mijn diploma pedagogisch medewerker 3 gehaald en ben daarna jaren gastouder geweest in mijn vorige woonplaats.
Daarnaast heb ik ook ervaring in kinderdagverblijven, kindervakantiekampen en de tussenschoolse opvang. 

Mijn hobby’s zijn: fietsen en wandelen, ik knutsel graag met de kinderen, zing graag liedjes met kinderen of in een koor. Ik houd ook van handwerken, ben dus graag creatief bezig!

Mijn huis ligt in een kindvriendelijke woonomgeving, in de buurt van een kleine en een grote speeltuin.

Bij mij thuis is er een heleboel te beleven; boekjes lezen, liedjes zingen, lekker knutselen, kleien, verven (daar beginnen we al jong mee), lekker spelen in de speelgoed hoek. Ook buiten hebben we voldoende buitenspeelgoed.

Kinderen vinden het ook altijd leuk om met de dagelijkse klusje te helpen; was opvouwen, een klein boodschapje doen. 

En we gaan er regelmatig op uit met de bakfiets, het bos in, of een wandeling maken.

Uiteraard hebben we daarnaast onze vaste fruit- en brood eetmomenten. De kinderen die het nodig hebben gaan in hun eigen ritme slapen. Er zijn 2 slaapkamers waar een middag dutje plaats kan vinden.

Ik vind de 3 R-en belangrijk en  dat we elkaar respecteren. Ik ben daarnaast consequent; ja is ja en nee is nee, beloofd is beloofd.

Wil je kennis met mij maken, neem dan via CGOB de Flevopolder contact op. Jullie zijn van harte welkom!

 

Voornaam Natanja
Plaats Dronten
Postcodegebied 8253
Opvanglocatie Opvang bij gastouder thuis
Leeftijdscategorie 0-12 jaar
Diploma’s Pedagogisch Werker 3, Kinder-EHBO
Relevante ervaring Vanaf 2013 op verschillende plekken
Huisdieren Vissen
Beschikbare dagen Van – Tot
Maandag 07.00 – 19.00 
Dinsdag 07.00 – 19.00
Woensdag 07.00 – 19.00
Donderdag 07.00 – 19.00
Vrijdag 07.00 – 19.00
Zaterdag  –
Zondag  –

Dora

Profiel:

Mijn naam is Dora en ik ben geboren in het jaar 1973. In het jaar 1995 ben ik getrouwd en samen hebben wij 4 kinderen; geboren in 1996, 1999, 2000 en in 2002. Ik bied voor- en naschoolse opvang aan voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Wij wonen op een akkerbouwbedrijf met daarnaast een kleinschalige boerderijcamping, net buiten Dronten.
We hebben huisdieren; een lieve hond,  4 shetlanders, konijnen, cavia’s, hamsters en 4 katten. Ik ben geduldig, creatief en consequent. We leren de kinderen de regels die het boerderijleven met zich meebrengt, want veiligheid is erg belangrijk.
En natuurlijk staat spelen ook voorop; heerlijk rondrennen, balletje trappen, in het strohoekje spelen, skelteren en met zand spelen; ik vind het belangrijk dat uw kind plezier heeft. Ik kan er heel erg van genieten om de kinderen buiten op het erf en in de schuur te zien spelen.

Binnen is ook genoeg te doen; er is veel speelgoed om ‘vrij’ te spelen. En ik ben creatief en knutsel daarom graag met de kinderen; ieder kind is vrij om wel of niet mee te doen, maar zelfs de ‘niet-knutselaar’ knutselt hier meestal mee, omdat het erg gezellig is!

Dat vind ik ook belangrijk; dat kinderen een fijne plek hebben waar zij zich goed kunnen vermaken na schooltijd. Een plek waar niet teveel ‘moet’, maar waar je kunt doen waar je plezier in hebt. Een plek waar elk kind zich veilig voelt.

De voor- en naschoolse opvang past goed bij mij. De tijden in de advertentie zijn buitenschoolse opvangtijden; in de schoolvakanties is er uiteraard hele dagen opvang mogelijk.
Ik kan met onze auto uw kind brengen en halen van/naar school. Er is ook een regeling om uw kind weer thuis te brengen; informeer daar gerust naar.

Voor meer informatie of een kennismaking kunt u via CGOB de Flevopolder in contact met mij komen.

Voornaam Dora
Plaats Dronten
Postcodegebied 8251
Opvanglocatie Opvang bij gastouder thuis
Leeftijdscategorie 4-12 jaar
Diploma’s Verzorgende VIG, Kinder-EHBO
Relevante ervaring Gastouder sinds 2014
Huisdieren Ja
Beschikbare dagen Van – Tot
Maandag 07.00 tot 9.00 – 14:45 tot 18.00
Dinsdag 07.00 tot 9.00 – 14:45 tot 18.00
Woensdag 07.00 tot 9.00 – 12:00 tot 18.00
Donderdag 07.00 tot 9.00 – 14:45 tot 18.00
Vrijdag 07.00 tot 9.00 – 12:00 tot 18.00
Zaterdag  –
Zondag  –

 

Albertje

Profiel:

Ik ben Albertje, gastouder Noma. Getrouwd met Klaas, samen hebben we 4 kinderen gekregen en inmiddels  ook aangetrouwde kinderen. Oma van 2 kleinkinderen. Onze jongste zoon woont nog thuis.

Ik heb jarenlange ervaring in het kleuteronderwijs.

Noma staat voor voorbeeld en liefde. Ik ben een gastouder die christen is. Met de kinderen zal ik bijbellezen, bidden en christelijke liedjes zingen. Ook zal het zichtbaar zijn in de omgang met elkaar. Ik sta met liefde en aandacht en geduld voor jullie kind(eren) klaar, bied ze structuur en duidelijkheid in een speelse, huiselijke omgeving.

Kinderen leren door dingen te doen, maar ook door te zien wat anderen doen. Spelen is daarom erg belangrijk.

Aansluiten bij hun belangstelling, bij de belevingswereld van de kinderen en ze zelf laten ontdekken, aanmoedigen en enthousiast voor iets maken.

Soms doelgericht aan de hand meenemen om een stapje verder te komen in hun ontwikkeling.

Ieder kind op zijn eigen niveau laten groeien en bloeien.

Ik heb een bolderkar om kinderen veilig in te vervoeren. Naschoolse opvang voor kinderen zal betekenen dat het voor mij te lopen moet zijn naar scholen. Dat geldt dan voor scholen in de omgeving van wijk de Fazant.

Voor meer informatie en/of een kennismaking kun je via CGOB de Flevopolder met mij in contact komen.

 

Voornaam Albertje
Plaats Dronten
Postcodegebied 8251
Opvanglocatie Opvang bij gastouder thuis
Leeftijdscategorie 0-12 jaar
Diploma’s Akte van bekwaamheid als Leidster en als Hoofdleidster, Kinder-EHBO
Relevante ervaring Jarenlange ervaring als kleuterleidster- leerkracht bij de kleuters mn de instroomgroep van 4 jarige kleuters.
Huisdieren Nee
Beschikbare dagen Van – Tot
Maandag 06.30 – 18.00
Dinsdag 06.30 – 18.00
Woensdag 06.30 – 18.00
Donderdag 06.30 – 18.00
Vrijdag  –
Zaterdag  –
Zondag  –

 

Cisca

Profiel:

k ben Cisca Koning en moeder van Yentl (april 2018). Samen met mijn echtgenoot wonen we in Dronten. Twaalf jaar heb ik voor de klas gestaan en gaf ik les aan jonge kinderen. Daarnaast was ik gymjuf en onderbouw coördinator. Ik vind het nog steeds leuk om kinderen te begeleiden bij hun ontwikkeling. Nu ben ik moeder en kunnen kinderen na schooltijd bij mij terecht om te ontspannen, te knutselen en te spelen.

Door nieuwe dingen uit te proberen gaan kinderen leren. Hun ontwikkeling groeit en hun talenten worden steeds meer zichtbaar. Ik vind het mooi om te zien dat kinderen steeds een stukje meer zelfstandig worden. Daarom zal ik niet alles perfect voor elkaar hebben, omdat ik de kinderen de ruimte geef met eigen oplossingen te komen. De oplossingen bereid ik voor en samen voeren we die uit.

Kinderen benader ik positief en voorspelbaar. Welk gedrag ik verwacht en wat ik fijn vind verwoord ik positief, bijvoorbeeld “we lopen rustig”. Wanneer het gedrag van kinderen vraagt om bijsturing, vertel ik wat ik zie en wat ik daar van vind. Kinderen kunnen hiermee op hun eigen gedrag reflecteren en is gesprek met elkaar mogelijk.

Na een schooltijd haal ik kinderen op van school en gaan we naar ons huis. Daar eten en drinken we wat en praten we over hoe de rest van de middag er uit gaat zien. De seizoenen en christelijke feestdagen geven ritme aan het jaar. De activiteiten die ik de kinderen aanbied zijn er op afgestemd. Er is ruimte om te spelen en dat doen we graag buiten. In onze tuin is een ruim grasveld met daaromheen borders met bloemen, fruitstruiken, fruitbomen en een kleine moestuin. Als er wat geoogst kan worden kunnen we er samen lekker van eten. Regelmatig gaan we er op uit met de bakfiets, naar de boer, de bieb of de speeltuin. 

Voornaam Cisca Koning
Plaats Dronten, Dronten-midden
Postcodegebied 8251
Opvanglocatie Opvang bij gastouder thuis
Leeftijdscategorie 4-12 jaar
Mogelijkheid BSO-opvang: ja
Ophalen van School ja, dat kan met de bakfiets.
Huisdieren Geen huisdieren
Bijzonderheden Opvang tijdens studiedagen en vakantiedagen behoort tot de mogelijkheden.
Beschikbare dagen Van – Tot
Maandag 12.00 tot 18.30
Dinsdag 12.00 tot 18.30
Woensdag 12.00 tot 18.30
Donderdag 12.00 tot 18.30
Vrijdag 12.00 tot 18.30
Zaterdag  –
Zondag  –

 

Share This