Wat ouders en gastouders schrijven over CGOB de Flevopolder…

Voor alle helderheid…de ouders in het groen…de gastouders in het roze!

Wij zijn blij dat wij CGOB de Flevopolder (online) ontdekte! Nadat ik contact had gezocht en ons verhaal vertelde kwam er super snel reactie. Ik vond het heel fijn dat er tijd voor je wordt gemaakt om je wensen en verlangens te vertellen. Hier is dan ook goed naar geluisterd en op gezocht! Contact wordt goed met je onderhouden als ouders vanuit het bureau en we zijn dan ook snel geslaagd in het vinden van een leuke gastouder. Dankzij CGOB de Flevopolder die voor ons gezocht heeft en de connectie gelegd heeft! Ondanks dat ons kindje nog geboren moet worden, hebben wij nu al de rust dat ons kind op een goede plek terecht komt. Wij kunnen anderen dit bureau ook van harte aanbevelen!!

Daisy

Wat zijn we blij met dit gastouderbureau en we hebben de beste, liefste en meest zorgzame gastouder gevonden! We raakten een aantal maanden geheel onverwachts onze huidige opvangmogelijkheden kwijt, met als gevolg dat we binnen twee weken iets anders moesten vinden voor onze kleine meiden. Wat een stress en wat een zorg! Je wilt het allerbeste voor je kinderen. Via een vriend kwamen we terecht bij een gastouder die aangesloten was bij CGOB. We hebben contact opgenomen en er werd gelijk actief met ons meegedacht. In korte tijd werd alles geregeld. Wauw! Het was fijn dat er naar ons geluisterd werd, dat er begrip was voor onze stress en zorgen en dat er mee gedacht werd in de beste oplossingen. We hebben sinds de start altijd een goed contact gehad met het CGOB en onze gastouder. Er is altijd aandacht voor onze wensen en alles is bespreekbaar. Wij waarderen deze openheid enorm. We zijn ongelofelijk blij en dankbaar voor onze fantastische gastouder!
Linda

Toen onze jongste zoon werd geboren, zijn wij op zoek gegaan naar een gastouder. Die hadden we snel gevonden en zij was aangesloten bij CGOB. Wij maakten kennis met Daniëlle en dit voelde al gelijk heel warm. Nu zijn we vier jaar verder en kijken we terug op een hele fijne, warme samenwerking.
Een paar maanden geleden stopte onze gastouder ermee en onze zoon ging bijna naar school. Al snel belde Daniëlle op, ze had al met ons meegedacht en een nieuwe match voor de laatste paar weken was snel gemaakt.
Elk jaar als Joep jarig was kreeg hij een kaartje.Toen Joep vier werd lag er een cadeautje met een mooie kaart erbij in de bus. Ons mannetje helemaal blij! Heel attent. Wij zijn Daniëlle en Tjeerd dankbaar voor de fijne en warme samenwerking. Altijd betrokken, enthousiast en attent!
Cor, Yvette en Joep

Het is alweer ruim 4 jaar geleden, dat ik een oproepje las in De Flevopost.
Danielle was op zoek naar een gastouder aan huis voor een gezin met 3 kleine jongetjes.
Op dat moment was ik juist op zoek naar een nieuwe uitdaging en ik had eerder gewerkt in een gezin met 3 jongens. De jaren hiervoor werkte ik in de thuiszorg, dus de combinatie van het werken met kinderen en het zorgen, kon hierbij goed gecombineerd worden.
Ik belde met Danielle en we hadden een heel fijn gesprek. Niet lang daarna kwam ze kennismaken bij mij thuis.
Er was meteen een goede klik en al snel werd ik voorgesteld bij het zoekende gezin.
Ook daar was meteen een goed gevoel van beide kanten. In januari 2010 ben ik bij hen gestart voor 2 dagen in de week.
Inmiddels is er een 4e zoontje bijgekomen, het is een heerlijk stel bij elkaar.
De oudste 3 zijn nu naar school, maar in de schoolvakanties en soms, als er eentje ziek is, zijn ze gezellig thuis.
Dat is ook het fijn van het hebben van een gastouder aan huis. Als ik er ben doe ik wat klusjes in huis, strijken, een boodschapje of aardappels schillen, ik vind het fijn om te doen.
Toen de kinderen nog klein waren, sliepen ze lekker in hun eigen bedje, heel vertrouwd.
De samenwerking met Danielle was vanaf het begin prima. De laatste tijd werkt haar man Tjeerd ook mee voor COGB. Leuk dat jullie dat nu samen doen!
Via de website kun je inloggen en dan zelf je gewerkte uren invullen en aan het eind van de maand verzenden.
De betalingen zijn altijd op tijd en als er zich eens een probleempje voordoet, wordt het snel opgelost, want de bereikbaarheid via email of telefoon is goed.
Samenvattend kan ik zeggen: ik heb het prima naar mijn zin bij COGB!
Marja

Wij zijn Oscar en Elise uit Zeewolde. In oktober 2011 ontvingen wij een prachtige dochter uit Gods hand. Wij hadden ons aangemeld bij CGOB de Flevopolder, na een tip van vrienden. Vanaf het eerste telefonische contact voelde het goed. Ze leeft dicht bij God. De oprechtheid waarmee Danielle haar werk doet, is haar kracht! Dat merken we steeds weer.Het was even een zoektocht naar de juiste gastouder op de juiste dag. Al die tijd werden we netjes op de hoogte gehouden. Alles ging in goed overleg, ook toen de tijd wat begon te dringen. Ze wilde er alles aan doen een goede match te maken. Uiteindelijk hebben we een ontzettend leuke en lieve gastouder gevonden waar onze dochter het erg naar haar zin heeft. Fijn dat alle administratieve dingen via de site bijgehouden kunnen worden! Dit gaat probleemloos en is erg makkelijk.
Oscar en Elise uit Zeewolde

Wij zochten christelijke opvang voor ons kind, via internet kwamen we op de site van CGOB Flevopolder terecht. We kwamen erachter dat Daniëlle Rebel een bekende was van familie van ons. Dat was dus direct vertrouwd. Telefonisch contact bevestigde dat vertrouwde gevoel en binnen een week hadden we een gesprek met onze huidige gastouder en Daniëlle Rebel. Het was een ontspannen en gezellig gesprek. De omgeving was voor ons kind perfect; Eén groot speelparadijs! Hij mocht die week erna al komen, het verliep allemaal ontzettend soepel. Ons kind gaat met veel plezier naar de gastouder toe, als ik hem kom ophalen krijgt de gastouder steevast een knuffel van hem. Kortom, wij zijn helemaal tevreden!

Ik ben inmiddels vanaf 2007 werkzaam als gastouder. Eerst voor een ander bureau en later via christelijke gastouderbureau de Flevopolder. Vanaf de eerste kennismaking heb ik de samenwerking als zeer prettig ervaren. De christelijke identiteit van het gastouderbureau sprak mij direct aan. Danielle (eigenaresse) is altijd goed te bereiken via de mail en telefoon. De kennismaking/evaluatie zijn gezellige gesprekken waarin de vraagouder en de gastouder beiden genoeg hun dingen kunnen weergeven. Danielle is altijd bereid om mee te denken/werken en samen naar oplossingen te zoeken als dit nodig is. Het is zeker een aanrader wat gastouderbureau betreft.

CGOB heeft een christelijke identiteit en dat spreekt mij aan.Het eerste gesprek met Danielle was erg aangenaam en ik voelde meteen dat dit mijn plekje is.Ik kon in September de opleiding/cursus voor gastouder en kinder-EHBO volgen en de diploma’s heb ik behaald. December 2010 stond ik al ingeschreven bij het LRK en kreeg ook de goedkeuring van de GGD. Danielle had er voor gezorgd dat alle papieren/documenten en inschrijvingen op orde waren en dat is haar goed gelukt. Ik ben Danielle ontzettend dankbaar voor alles wat zij voor mij gedaan heeft. De samenwerking bevalt mij ook prima. Danielle is heel erg betrokken bij zowel vraagouders als gastouders. Zij staat altijd klaar voor ons en ook open voor vragen.Bedankt Danielle voor deze fijne samenwerking!
Marianie

Wat is je vernieuwde website mooi geworden.
Ik ben al 4 jaar als gastouder bij “de Flevopolder” aangesloten.
Inmiddels ken ik Danielle als een aardige, vertrouwde maar bovenal eerlijke vrouw. Voor mij is het een genot om met haar samen te werken, recht door zee!
Ik hoop nog veel kindjes via Danielle geplaatst te krijgen.
Ga vooral zo door.
Trea

Zo’n 3 jaar geleden verhuisden wij van Haarlem naar Zeewolde voor (onregelmatig) werk van mijn man. Net bevallen vond ik ook een baan. Maar waar moesten we beginnen met onze zoektocht naar een lieve gastouder? Gelukkig viel ons oog op dit christelijke gastouderbureau. Daniëlle Rebel dacht direct met ons mee, en binnen een paar weken was een geweldige match gemaakt. Ondertussen hebben we een andere gastouder moeten zoeken, maar Daniëlle heeft steeds meegedacht. Ze is ontzettend betrokken, altijd bereid mee te denken en overtuigd christen. De flexibele opvang die we zochten is nooit een probleem geweest. De zorg voor de kinderen gaat haar voor alles. Kortom, we zijn heel tevreden met dit gastouderbureau en zouden het iedereen gunnen hiermee in aanraking te komen.
Nelleke

In het voorjaar van 2013 hebben we de overstap gemaakt van een kinderdagverblijf naar een gastouder via CGOB.
Dichter bij huis, flexibeler in tijden, persoonlijk en meer kindgericht.
Onze oudste zou bijna naar school gaan en mijn moeder werd gediplomeerd gastouder. Allemaal redenen om over te stappen en ons aan te melden bij CGOB. Een bemiddelingsbureau met een christelijke identiteit, dat staat voor kwaliteit.
De aanmelding, de intake en het maken van afspraken verliep erg soepel en persoonlijk. Danielle werkt zorgvuldig en vlot.
Inmiddels zijn we bijna een jaar verder. Onze ervaring met de gastouder en met het bureau is erg positief. We hoeven ons nergens zorgen om te maken.
Danielle mailt of belt als er veranderingen of vragen zijn. Een zegen!
Sara

Mijn naam is Annelies en ik woon in Emmeloord. Ik ben inmiddels al weer 7 jaar werkzaam als Gastouder via gastouderbureau de Flevopolder. Vanaf de eerste kennismaking heb ik de samenwerking als zeer prettig ervaren.Danielle is altijd goed te bereiken via de mail en telefoon, neemt ze de telefoon niet op dan belt ze vaak dezelfde dag nog terug. De kennismaking/evaluatie gesprekken zijn gezellige gesprekken waarin de vraagouder en de gastouder beiden genoeg ruimte krijgen voor hun vragen en opmerkingen.Danielle is altijd bereid om mee te denken/werken en samen naar oplossingen te zoeken als dit nodig is.
Annelies

Vanaf september ’12 komt onze dochter bij Ina. Het was voor ons en onze dochter best spannend, omdat we nooit eerder met een gastouder te maken hebben gehad. Is er een klik? Houdt onze dochter het wel zo lang vol zonder ons? Allemaal overbodige vragen bleek achteraf. Vanaf het eerste moment gaat het goed. Onze dochter hoeft niet te huilen. Ze gaf misschien een kick, maar dat was alles. Ina heeft veel ervaring met kinderen in diverse leeftijden, dat merk je wel. Ina is vriendelijk en creatief. Ze heeft met Sintermaarten een lampion gemaakt en onze dochter mocht de lampion ‘inkleuren’. Ook met Sinterklaas wordt er een schoentje gemaakt en gezet. Ina is flexibel, eventuele urenwijzigingen zijn bespreekbaar (wel op tijd). Ze houdt het gastouderschriftje heel goed bij; ze schrijft er elke keer als onze dochter geweest is wel iets in. Dat is erg leuk om terug te lezen als ouders. Het is fijn om te merken dat je kind het naar de zin heeft bij de gastouder. Ze gaat er met plezier naar toe en dat is heel veel waard!
Groeten, een vraagouder
Een vraagouder

Ik werk al een paar jaar samen met CGOB de Flevopolder. In overleg kom je in contact met een gezin, het zal je nooit opgedrongen worden. Er wordt met de vraag en gastouders overlegt wat men wil/niet wil en of het matcht met elkaar. Is er iets aan de hand, dan kan je Daniëlle bellen, mailen, contact opnemen voor advies en vragen,waar ze heel serieus mee om gaat.De samenwerking ervaar ik als heel goed, respect komt van beide kanten, dat is heel fijn.De christelijke identiteit is heel duidelijk aanwezig, wat ik heel fijn vind; op deze manier kan ik gewoon over God praten met de kinderen, met de ouders en met Daniëlle, zonder dat er raar opgekeken wordt dat je erover praat. Dat is een fijne wetenschap.De cgob is betrokken bij beide partijen, de vraag- en gastouders, waarbij het welzijn van het kind/ de kinderen zeer hoog in het vaandel staan. Kortom, ik ben heel blij met de cgob, ofwel met Daniëlle, die dit heeft opgezet in de Flevopolder,waardoor we als vraag/gastouders ons christen zijn mogen en kunnen voorleven aan de kinderen waar we de zorg voor hebben/krijgen.
Karin

Vanaf 2006 ben ik werkzaam als gastouder, waarvan sinds 2010 via CGOB De Flevopolder. Hiervoor heb ik met drie andere gastouderbureaus gewerkt, grote en kleine. De samenwerking met Daniëlle steekt hier echt met kop en schouders bovenuit. Daniëlle benadert iedereen heel persoonlijk (je krijgt bijna het gevoel dat je de enige gastouder bent die via haar werkt), is betrokken, denkt mee, respecteert je, regelt alles prima en komt afspraken na. Heel professioneel en tegelijk heel persoonlijk. Ik ben ontzettend blij dat ik destijds deze overstap gemaakt heb!
Klazien

Ik ben Suzanne en ben al 3 jaar actief als Gastouder. De samenwerking met Danielle ervaar ik als zeer positief.Omdat je als gastouder te maken hebt met kinderen die allemaal verschillend zijn en natuurlijk ook met de ouders, is het een heel fijn gevoel dat er iemand is die met je meedenkt en altijd het positieve naar boven weet te halen. Je bent altijd in aanraking met verschillende opvattingen over opvoeding en moet daar als vraag- en gastouder een balans in zien te vinden, Danielle wil hier altijd in meedenken en ze zet het welzijn van de kids op nummer 1. Wat ook erg fijn is dat Danielle gelijk terug mailt en belt en ze staat voor je klaar, zowel voor de vraagouder als voor de gastouder.
Susanne

Een opvang voor de woensdagochtend voor onze dochter van 1 jaar.
Dat was de reden dat we op internet gingen kijken naar mogelijkheden in Lelystad. Al snel kwamen we terecht op de site van CGOB de Flevopolder en de info sprak aan. Het lukte om snel een datum vast te stellen voor nadere kennismaking. Het verhaal was duidelijk en we vonden aansluiting in onze opvattingen. Ook onze vraag naar wat we zochten in de opvang werd goed begrepen. Er werd een gastouder voorgedragen en we gingen op bezoek. Het bleek een schot in de roos. We zagen haar met twee peutertjes aanhankelijk aan haar knie en het was direct goed. We hebben uiteraard de praktische en zakelijke kant verder besproken want ook daar wordt goed aandacht aan besteed, maar onze keus was eigenlijk al gemaakt.
Nu, een aantal maanden verder, kunnen we echt zeggen dat we zo blij zijn met het plekje voor onze kleine meid. De eerste periode moest ze uiteraard huilen met wegbrengen, maar nu strekt ze haar armpjes uit en heeft ze haar draai helemaal gevonden. De opvang is flexibel, we hebben in overleg ook buiten de woensdag om wel eens gebruik kunnen maken van de zorg, en het contact en de betrokkenheid met het Bureau zelf is prima.
We zijn zeer tevreden vraagouders!

De samenwerking met CGOB de Flevopolder ervaar ik als zeer prettig. Danielle is een hele actieve en betrokken vrouw met liefde voor haar vak. Er zijn bij mij al meerdere kinderen geplaatst via Danielle en ik merk dat zij goed mee denkt zowel met de gastouder als met de vraagouder.
Geerte

Ik ben Els en kwam in begin 2010 in contact met Christelijk Gastouderbureau de Flevopolder. Na een zeer enthoustiast gesprek besloot ik mijn diploma( om als gastouder te kunnen werken) te gaan behalen.Al vrij snel werd ik geholpen met koppelingen tussen mij en de vraagouders,danielle is altijd bij deze gesprekken aanwezig,en dat ervaar ik als fijn.Zelf vind ik dat danielle zeer precies werkt en klaar staat voor zowel de gastouders als de vraagouders.Natuurlijk loop je als gastouder weleens tegen iets aan en dan is er altijd een luisterend oor.En mocht er advies nodig zijn of een persoonlijk gesprek dan gebeurt dit ook zo snel mogelijk. Een bewogen vrouw met een passie om elk gastkindje op de juiste plek te plaatsen,ik zie een grote oprechtheid hierin.
Els

Wij hebben nu zo’n 4 jaar opvang geregeld voor onze 2 dochters bij CGOB de Flevopolder.
Wij zijn onverdeeld positief over Danielle en haar gastouderbureau. Het gastouderbureau is gemakkelijk bereikbaar en is echt betrokken bij het hele proces. Danielle komt op voor de belangen van de gastouder, voor die van de vraagouder, en voor het individuele kind welke de opvang zal ontvangen.
Door onvoorziene omstandigheden hebben wij al 2x moeten wisselen van gastouder. Deze wisselingen kwamen beidde keer vrij onverwacht en gaven daarom onzekerheid, maar na een telefoontje met Danielle hadden we beide keren binnen 24 uur een afspraak met een nieuwe gastouder.
Mijn man werkt 5 dagen in de week en ik heb zelf het te maken met onregelmatige werktijden.
Een flexibele gastouder is voor ons dan ook een uitkomst. Pas dan wanneer er goede opvang is voor onze kinderen kunnen wij zelf ontspannen onze werkdag beginnen. Wij zijn dankbaar dat onze kinderen mee draaien in het gezin van een christelijke gastouder. Gastouders die net als ons God willen dienen en belijden en onze kinderen zien als kinderen van onze God, trekken de lijn door met onze kinderen dat geeft rust. Als gastouder en vraagouder willen we het beste voor onze eigen kinderen en voor de gastkinderen hieruit spreekt de liefde en stabiliteit voor het kind.
Qua zakelijke afhandeling loopt ook alles naar wens. Gastouders worden vlgs. De wettelijke afspraken gescreend krijgen huisbezoek en moeten voldoen aan de verplichte bijscholingen.
Als vraagouder kom je de gemaakte afspraken na. Indienen, goedkeuren en betaling van de afgenomen uren verloopt soepel en op de afgesproken datum.
Wij hopen de komende jaren zolang het nodig is verder te kunnen met het CGOB en met onze gastouder in de dagopvang en in de voor- en naschoolse opvang.
Leida

Inmiddels ken ik het CGOB en dus Daniëlle alweer 6 jaar. En de tijd is hard gegaan. In 2009 begon ik als gastouder en de oppas van 2 kindjes. Ik heb dit met veel plezier gedaan. Na een maand of 8 ben ik er een poosje tussenuit gestapt, maar het werk als gastouder bleef bij mij kriebelen en ik besloot in 2010 weer contact op te nemen met Daniëlle. En het was gelijk weer als vanouds.Daniëlle is een goede meid met wie ik graag samenwerk, dus de keus om weer voor het CGOB te gaan werken was zo gemaakt. Mede omdat het bureau christelijk is geeft mij een goed en vertrouwd gevoel.
De openheid, eerlijkheid, vertrouwen, een goed gesprek, persoonlijkheid, nette zakelijkheid, gezelligheid, een lach en een traan is waardoor Daniëlle het CGOB de Flevopolder goed laat bestaan!
Bedankt!
Janet

Als christelijke (katholieke) gastouder zijn we erg tevreden over christelijk gastouderbureau de Flevopolder:
-De persoonlijke aanpak en persoonlijke interesse (ze kent ons bij denaam).
-Christelijke uitgangspunten worden uitgedragen en in praktijk gebracht.
-Regelmatig gesprekken samen met de vraagouders (en als het eens wat minder gesmeerd loopt altijd bereid te bemiddelen).
-Aandacht voor (gast)ouders en kinderen. Bij huisbezoeken worden we nooit gestoord door tussenkomst van andere (lange) telefoongesprekken.
-Uitstekende bereikbaarheid (altijd dezelfde dag een reactie bij vragen of opmerkingen).
-Hulp bij financiële of andere praktische afwikkelingen. En als we iets over het hoofd hebben gezien herinnert ze ons daaraan.
-Duidelijke en heldere organisatie, goed geregeld: we zijn daarom erg tevreden!

Tevreden ouders zijn wij zeker! CGOB de Flevopolder is voor ons als je het in steekwoorden omschrijft: Christelijk/Persoonlijk/Betrouwbaar/Georganiseerd/Professioneel. Wij hebben voor onze zoon een geweldige gastouder gehad,welke helaas na een jaar om gezondheidsredenen niet meer kon oppassen.Tja, als je t goed met elkaar kan vinden is dat jammer en dan hoop je dat je maar weer net zo’n goede gastouder en contact mag krijgen. CGOB nam z.s.m. contact met ons op en kwam met voorstellen ed. Nou petje af,echt super goed geregeld dat we na een kennismakingsgesprek binnen een korte tijd een nieuwe gastouder hadden.Bijzonder dat we ook nu weer mogen zeggen: Wat hebben we een goede,lieve,actieve en zorgzame gastouder! We kunnen het met Danielle en daarmee het CGOB super goed vinden!

Ruim twee jaar geleden hebben wij het wonder mogen ervaren om ouders te worden.
Wij hebben nu twee zoons van twee jaar en drie maanden waar we erg van genieten. In deze tijd is het voor ons gezin noodzakelijk dat mijn man en ik beide werken. Zo begon ruim twee jaar geleden de zoektocht naar een geschikte opvang.
Omdat wij het belangrijk vinden dat onze kinderen kleinschalig en huiselijk worden opgevangen was de keuze voor een gastoudergezin snel gemaakt. Maar waar vind je dat nu? Via google kwamen wij terecht bij CGOB de Flevopolder. Wat fijn dat er een bureau bestaat die je helpt om te zoeken naar een christelijk gastoudergezin! Wij hebben de kennismaking met Danielle en het traject om ons te koppelen aan een gastouder als prettig ervaren. Naast het feit dat je een christelijke gastouder krijgt zoekt Danielle ook echt een gastouder uit die bij jouw gezin past. Hierdoor kunnen wij onze kinderen met een gerusthart naar de opvang brengen.

Share This