Compassion

Graag willen wij als christelijk gastouderbureau ook iets doen voor kansarme kinderen.

Via Compassion sponsoren wij 6 kinderen.

  • Cristaly uit de Dominicaanse Republiek, een land waar veel kinderen leven in moeilijke omstandigheden.
  • Boniface uit Uganda; zijn grote broer Wycliffe (oud- sponsorkind) heeft Danielle in november 2011 ontmoet in Uganda.
  • Carlos uit Colombia; in maart 2015 heeft Danielle hem ontmoet; een heel bijzondere ervaring met een kwetsbare jongen van (toen) 8 jaar oud!
  • Jiancel uit de Filipijnen; in maart 2018 reist Danielle af om haar te ontmoeten!
  • Kodjo uit Ghana!
  • En Furahini uit Tanzania; Tjeerd hoopt haar in 2019 te ontmoeten als hij meedoet aan de Muskathlon!

Wat doet Compassion?

Compassion Nederland wil gehoor geven aan Gods opdracht om op te komen voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden, hen vrij te maken van geestelijke, fysieke, economische en sociale armoede en hen de mogelijkheid te geven om als verantwoordelijke christenen volwassen te worden.

Danielle Rebel-Boeve

Danielle Rebel-Boeve, houder van CGOB de Flevopolder, is ambassadeur van Compassion.
In november 2011 heeft zij een bijzondere reis gemaakt naar Uganda. Daar bezocht zij de verschillende projecten van Compassion.
De vraagouders en gastouders waren hier bij betrokken en verzamelden 30 kg aan kadootjes; waar heel veel kinderen heel blij mee zijn gemaakt!
Graag deelt zij haar ervaringen: Compassion reisverslag

In maart 2015 is Danielle opnieuw op reis geweest; dit keer naar Colombia, waar zij ons sponsorkind Carlos heeft ontmoet! Eveneens een bijzondere reis met uiteenlopende emoties en verhalen vol impact.
Lees hier haar reisverslag van Colombia.

In maart 2018 ging Danielle met het ‘sprekersnetwerk’ van Compassion op reis naar de Filipijnen. Het werd een bijzondere, aangrijpende en ook leerzame reis. Een aanmoediging om te blijven spreken voor al die kinderen die geen ‘stem’ hebben! Een van de lessen die zij leerde, deelt Danielle in deze video.

Meer weten? Bezoek de website van Compassion eens! Of wil je een zondag voor kinderen in armoede organiseren in jullie kerk? Boek dan een van de sprekers uit het Sprekersnetwerk!

Share This